Zijn de mooiste en duurste beursstands ook de beste?

beursstand van beursstand.nl
Zijn de mooiste en duurste beursstands ook de beste?
Rate this post

Beursstands zijn er in alle soorten en maten. Van uniforme standbouw standjes tot prestigieuze verdieping stands. Simpele beursstands van 150 euro de vierkante meter, maar ook beursstands van 1000 euro de vierkante meter. Hoe hoger het budget, hoe meer er mogelijk is. Hoe meer budget, hoe beter dus uw beursstand. Of toch niet?

beursstand.nl uniforme stand

Dat is maar zeer de vraag. Want wat is de beste beursstand? U wilt met uw beursdeelname en dus uw beursstand bepaalde doelstellingen realiseren. Lukt dat beter met een grote, mooie en dure stand of lukt dat ook met een veel beperkter budget? Dat zal natuurlijk in veel gevallen van uw doelstellingen afhangen. De kosten van uw beursstand hangen natuurlijk ook direct af van de grootte van uw beursstand maar laten we het over de ideale grootte van uw beursstand een andere keer hebben. Binnen de gekozen ruimte heeft u nog steeds veel opties, zoals gezegd van heel eenvoudig tot architectonische hoogstandjes. Blijft dus de vraag of u met deze laatste categorie beter “scoort” om het enigszins plat uit te drukken.

beursstand van beursstand.nl

Niet per definitie zou ik willen zeggen. Want ook de mooiste designstand zal datgene moeten communiceren wat u er mee beoogt. Als bij potentiële klanten uw boodschap niet overkomt dan gooit u erg veel geld weg. Beter een simpele beursstand die bij potentiële klanten toch de juiste snaar weet te raken dan de allermooiste stand die niet communiceert. En dan heb ik het nog niet over de vele andere factoren die bepalen of u met uw beursstand uw doelstellingen gaat realiseren. Denk daarbij aan de rol van de standbemanning, de plek die u heeft op de beurs en de follow-up om er maar een paar te noemen.

beursstand.nl

Een hoog budget is dus zeker geen garantie voor succes. Aan de andere kant opent het wel deuren die voor andere mede exposanten wellicht gesloten blijven. Als u deze goed benut en uw doelstellingen en de communicatie van uw stand niet uit het ook verliest kunt u er wellicht toch toegevoegde waarde mee creëren, zeker als image voor uw merk of bedrijf belangrijk is en u dit met uw beursstand extra wilt benadrukken. Echter ook met een beperkt budget en een minder hoogdravende beursstand kunt u zeker uw doelstellingen realiseren.

Michel Rijnberg
www.expodisplayservice.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *