Hoe belangrijk is een goede verlichting van uw beursstand of beurswand?

beursstand van beursstand.nl
Hoe belangrijk is een goede verlichting van uw beursstand of beurswand?
1 (20%) 2 votes

Een goede verlichting is essentieel op elke beursstand. Zonder goede verlichting geen mooie beursstand en goede beurspresentatie. En datzelfde geldt voor een beurswand of presentatiewand. Want hoe u zich ook wilt presenteren op beurzen of evenementen, zonder goede verlichting heeft uw beursstand of beurswand niet de uitstraling die deze kan hebben.

beursstand van beursstand.nl

Wie net als ik veel op beurzen loopt ziet echter nog steeds beursstands en beurswanden waar blijkbaar bezuinigd is op het aantal en het soort lampen dat is gebruikt. En dat is jammer. Bij grote door professionele standbouwers gebouwde stands is meestal wel veel aandacht besteed aan de verlichting, maar bij sommige “zelfbouw beursstands”, mobiele beurswanden of presentatiewanden lijkt de verlichting wel een sluitpost te zijn geweest. Of de standhouder beschikt wel over verlichting maar degene die de stand heeft opgebouwd vond het blijkbaar niet nodig om deze te plaatsen.

Verlichting van een beurswand of presentatiewand in standaard standbouw

Zeker bij beurswanden en presentatiewanden die in een uniforme standbouwstand zijn geplaatst (ook wel standaard standbouw genoemd) zie je dat laatste nogal eens gebeuren. Als ik dan aan de standbemanning vraag waarom de lampen niet zijn geplaatst (ook bij sommige van onze klanten zie ik wel eens dat deze de aangeschafte spots niet gebruiken) dan wordt meestal verteld dat er in hun standaard stand al verlichting hangt. En dat ze het daarom niet nodig vinden de verlichting op hun beurswand te monteren.

Ik vind dat jammer. Want weliswaar klopt het wel dat er in deze standaard stands enkele (meestal zwaar bejaarde…) gloeilampen zijn geplaatst, maar van een mooie verlichting van in dit geval hun beurswand is zeker geen sprake. En dat is jammer want zeker in een standaard stand is deze beurswand meestal het enige deel van de stand dat de aandacht trekt. En die verteld wat het bedrijf doet en waarom de bezoeker ermee zou willen praten. Een slecht verlichte beurswand doet dan ook afbreuk aan de aantrekkingskracht, naar ook aan de sfeer van de beursstand of beurswand. En dat is jammer gezien alle tijd, kosten en energie die er in wordt gestoken.

Bespaar niet op de verlichting van uw beursstand of beurswand.Deelname aan beurzen brengt kosten met zich mee en het is daarom zeker in economisch gezien wat mindere tijden verleidelijk om met een stofkam door deze kosten heen te lopen. En daar is niets mis mee. Maar om te bezuinigen op de verlichting is dus erg onverstandig. Daar komt bij dat de prijzen van de standaard halogeenlampen de afgelopen jaren naar beneden zijn gegaan waardoor de prijs ervan nauwelijks meer een struikelblok zou hoeven zijn. Natuurlijk, voor bijzondere designspots moet nog steeds een redelijk bedrag worden neergeteld, maar er zijn zeker ook “budget” oplossingen leverbaar die uw beursstand of beurswand net zo goed verlichten.

Beurswand met led lampen

Halogeenlampen of Led lampen?

Veruit het meest gebruikt op beurzen zijn halogeenspots. De vraag is echter voor hoelang nog want ook in beursstands en op beurswanden worden steeds vaker led lampen gebruikt. Led lampen gaan volgens de experts halogeenlampen verdringen omdat ze veel duurzamer zijn. Zo verbruiken led lampen (led staat trouwens voor Light Emitting Diode) veel minder stroom en gaan ze ook nog eens veel langer mee. De nieuwste led lampen die op beurswanden en in beursstands gebruikt worden maken vaak gebruik van z.g. “Power leds”. Deze geven veel meer licht geven als “standaard” leds. De lichtopbrengst komt dan ook opvallend dicht in de buurt komt van halogeen spots.

led lamp voor beurswanden en beursstands

Ook de kleur van het licht welke in hoge mate de sfeer bepaald van de beursstand of beurswand is steeds beter te sturen. In eerste instantie stonden led lampen bekend om hun kille en koude kleur maar de nieuwste led lampen kunnen weldegelijk mooi en warm licht verspreiden. Zeker bedrijven die voorop (willen) lopen als het gaat om “duurzaam” en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zouden moeten kiezen voor een beursstand of beurswand met led verlichting. De prijzen liggen (nog) wel hoger als bij standaard halogeenlampen maar de verlichting is dus goed. Zeker het overwegen waard dus.

Michel Rijnberg
www.expodisplayservice.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *