Tip: foto of video van uw beursstand

beursfoto
Tip: foto of video van uw beursstand
Rate this post

Deelnemen aan beurzen kost de nodige tijd, energie en voorbereiding. Maar als de beurs dan eenmaal “draait” en uw beursstand er gelikt uitziet dan opent het deelnemen aan de beurs wel veel wegen naar nieuwe en interessante contacten. En ook als na de beurs de stand weer wordt afgebroken gaat het werk voor de verkopers gewoon door. Want dan worden de contacten die zijn opgedaan op de beurs opgevolgd en begint het echte zaken doen meestal pas echt. Natuurlijk maakt u altijd een foto of misschien zelfs wel een video van uw beursstand. Want zo’n beursfoto of beursvideo kan op veel manieren van pas komen;

7 redenen om een foto of video van uw beursstand te maken:

1. U kunt uw bezoekers na de beurs een email sturen om ze te bedanken voor hun interesse. Als ‘reminder” kunt u ze dan een mooie foto of een kort filmpje (bijvoorbeeld via een link naar Youtube) van uw beursstand meesturen. Stuurt u uw bezoekers informatie per post dan kan het meesturen van een mooie afdruk van uw beursstand ook erg goed overkomen.

2. U kunt foto’s en video’s gebruiken voor de “thuisblijvers” zodat ook die weten hoe de stand er uit zag. Zeker voor de collega’s die ook, direct of indirect, betrokken waren bij de beursdeelname is dit erg leuk, zinvol en leerzaam. Maar ook naar de directie toe kan het handig zijn te laten zien waar u die marketing euro’s aan hebt besteedt. Maakt uw bedrijf deel uit van een grotere organistatie dan is het ook voor collega’s van de andere (buitenlandse) vestigingen het leuk om te zien hoe u uw beursdeelname aanpakt.

3. U kunt foto’s en video’s perfect gebruiken op uw website. Bijvoorbeeld om op uw nieuwspagina kort aandacht te besteden aan uw beursdeelname. Ook daar komt een foto of video van uw beursstand goed van pas.

4. U kunt de foto’s en video’s heel goed gebruiken om na de beurs uw deelname te evalueren.

5. U kunt foto’s en video’s gebruiken voor uw volgende beursdeelname. U weet dan weer precies hoe uw beursstand eruit zag en kan bedenken wat er wellicht nóg beter kan de volgende keer.

6. U kunt foto’s en video van uw beursstand gebruiken voor briefings aan bijvoorbeeld uw reclamebureau of aan een (nieuwe) standbouwer of leverancier van beursstands. Daarmee krijgen ze een goed beeld van hoe u zich tot nu toe presenteerde op beurzen.

7. Een mooie foto van uw beursstand doet het altijd goed in uw showroom, ontvangstruimte of kantoor en geeft een professionele indruk van uw bedrijf.

Uw beursfoto of video zelf maken of uitbesteden?

Als de foto voornamelijk bedoeld is als “herinnering” en voor “briefingdoeleinden”, dan kunt u, als u tenminste een beetje handig bent met een fotocamera, best zelf enkele plaatjes maken. Bedenk echter wel dat de lichtomstandigheden op een beurs bijzonder moeilijk zijn. En dat het zomaar uit de hand, met de camera op de “automatische stand”, maken van mooi belichte foto’s meestal niet lukt.

Wilt u daarom de foto’s ook voor de hierboven genoemde promotiedoeleinden gebruiken dan is het zeker aan te raden een professionele beursfotograaf in te schakelen. Deze heeft de know-how, ervaring en apparatuur om écht iets moois en blijvends te maken. Ook als u een professionele beursvideo wilt hebben, bijvoorbeeld voor Youtube, dan ontkomt u meestal niet aan een gespecialiseerd bedrijf hiervoor. En als u de kosten daarvan afzet tegen de totale beurskosten en bedenkt wat u hier allemaal mee kunt, dan kunnen deze nauwelijks een belemmering zijn.

Door het maken van mooie beursfoto’s en/of video’s kunt u nog meer exposure en rendement behalen uit uw beursdeelname. Zeker doen dus is mijn advies.

Michel Rijnberg
www.expodisplayservice.nlh6>h6>

One thought on “Tip: foto of video van uw beursstand

  1. Als ervaren beurs- en standfotograaf sluit ik mij van harte aan bij dit artikel. Bedrijven die zich professioneel presenteren op beurzen zetten Photos and More reeds jaar en dag in om hun ‘after sales’ via web of druk kracht bij te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *