Roldisplays en bannerdisplays in uw beursstand?

roldisplay
Roldisplays en bannerdisplays in uw beursstand?
Rate this post

Roldisplays, ook wel rolbanners, rollup displays of bannerdisplays genoemd, hebben de afgelopen 10 jaar een enorme vlucht gemaakt. Roldisplays bestaan uit een meestal aluminium cassette (alhoewel er ook plastic cassettes zijn, of cassettes gemaakt van bamboehout),  een oprolmachanisme, een (aluminium) stang en een full colour bedrukt paneel. Roldisplays zijn meestal zo’n 200 to 250 cm hoog en doorgaans 85 of 100cm breed. Sommige typen zijn ook breder verkrijgbaar.

Roldisplays zijn multifunctioneel inzetbaar

Sinds de eerste roldisplays ruim 10 jaar geleden zie je deze handige communicatiedragers werkelijk overal gebruikt worden. Op vliegvelden, in winkels, tijdens conferenties, en in shoppingcentra. En natuurlijk op beurzen. Want ook op uw beursstand kunt u roldisplays perfect inzetten.

Een roldisplay als beursstand?

Zo zijn roldisplays heel geschikt om als onderdeel van een beursstands dienst te doen. Wat je echter ook ziet is dat deze roldisplays als beursstand op zich worden gebruikt. Exposanten huren dan alleen een kale standruimte, zetten er enkele roldisplays in en klaar is Kees. Een complete stand voor zeer weinig geld die ook nog eens in 2 minuten is klaar is. Of toch niet?

Tja, op deze manier wordt deelnemen aan beurzen met een beursstand inderdaad heel goedkoop. De vraag is echter of dit wel zo’n slimme keuze is. Om op te vallen en de te aandacht trekken moet je eigenlijk groot communiceren, bijvoorbeeld met groot formaat prints. En roldisplays zijn hier door hun beperkte afmeting eigenlijk niet voor gemaakt.

Beursstands; minder is meer

Voor beursstands geldt over het algemeen; minder is meer. Liever één grote visual als meerdere kleinere. En ook de hoeveelheid tekst kan het beste worden beperkt tot een minimum. En juist zo’n grote visual is met deze rolbanners eigenlijk niet goed te realiseren. Natuurlijk, het is mogelijk om verschillende roldisplays naast elkaar te plaatsen om zodoende een groot beeld te simuleren. En bij sommige roldisplays is het zelfs mogelijk om de visuals onderling te koppelen. En hoewel dit er op een plaatje (van de leverancier) vaak mooi uitziet, zien deze “oplossingen” er “live” meestal gewoon niet mooi uit. Want een mooie, strakke en naadloze presentatie creëren met meerdere, al dan niet gekoppelde, roldisplays lukt bijna nooit. Daarvoor zijn beurswanden of expositiewanden echt veel beter geschikt.

rolbanner

Kies het juiste type rolbanner

Toch kunnen roldisplays zoals gezegd wel een goede bijdrage leveren een uw beursstand. Niet zozeer als primaire functie, maar meer als secundair communicatie-instrument. Om te communiceren op het moment dat u de aandacht van uw bezoeker al heeft dus. Bijvoorbeeld om meer informatie te geven over een bepaald type product, of om de bezoeker te wijzen op een beursaanbieding. Of gewoon als extra visuele ondersteuning van uw standconcept. Dáár zijn roldisplays namelijk wél bijzonder geschikt voor.

In dat geval adviseer ik u wel enige aandacht te schenken aan het type roldisplay dat u uitkiest om deel uit te laten maken van uw totale beursstand concept. Want roldisplays zijn er in allerlei uitvoeringen, formaten, designs en zelfs kleuren. Kies voor een uitvoering die past bij uw stand. Vergeet daarbij liever de aller-goedkoopste roldisplays die er op de markt zijn. Deze zijn prima voor een promotionele en actiematige inzet in winkels, maar uw beursstand geven ze vaak een beetje een “shabby’ uitstraling, nog even los van de vaak slechte kwaliteit ervan. Kies voor cassette die past bij de rest van uw beursstand zodat deze hier geen afbreuk aan doet, maar er aan bijdraagt. Ik zie regelmatig prachtige beursstands met daarin scheve, verkreukelde en zelfs kapotte roldisplays. Hoewel deze stands zelf duizenden of zelfs tuin-duizenden euro’s hebben gekost was er blijkbaar geen budget meer voor een paar mooie en strakke roldisplays. Jammer.

roldisplays

Verschillende printmedia

Besteed ook de nodige aandacht aan het materiaal waarop uw communicatie wordt geprint. Ook hiervoor geldt; kies voor een materiaal dat aansluit bij de rest van uw beursstand. Worden er in uw beursstand veel geprinte stoffen gebruikt, kies dan ook voor een roldisplay met stof. Zijn er voornamelijk harde plaatmaterialen gebruikt, kies dan ook voor een banner met een bedrukte kunststof. En heeft uw stand een meer natuurlijke of eco-look, kies dan ook voor een geprint materiaal met deze uitstraling. Een klein beetje aandacht besteden aan uw roldisplays zal uw totale standpresentatie ten goede komen

roldisplay

Verlichting op rolbanners

En bevestig een lampje op uw roldisplay! Verlichting is erg belangrijk op elke beursstand. En dat geldt ook voor roldisplays. Ook hier is het jammer om te zien dat het merendeel van de roldisplays op beursstands niet met behulp van een (halogeen of led) lamp worden uitgelicht. Een gemiste kans, want het effect van zelfs het meeste simpele lampje is erg groot. Ook een simpele roldisplay ziet er zoveel professioneler uit met als deze is voorzien van een lampje. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat deze vaak wordt vergeten. Of dat hier op bezuinigd word.

Samengevat zijn roldisplays handige en multifunctionele communicatiedragers die, op voorwaarde dat u enkele simpele stelregels in acht neemt, ook als onderdeel van uw beursstand kunnen bijdragen een uw totale standpresentatie.

Michel Rijnberg
www.expodisplayservice.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *