Een Barista op uw beursstand

barista op beursstand
Een Barista op uw beursstand
Rate this post

Afgelopen week was ik in de Jaarbeurs in Utrecht voor de internationale Bouwbeurs. Hier stonden enkele klanten van ons met een beursstand en tevens was ik nieuwsgierig naar de overige stands en standbouw. De Bouwbeurs is een grote beurs met maar liefst 12 hallen met exposanten. Het niveau en het formaat van de beursstands is behoorlijk groot te noemen. Veel houtbouwstands, maar ook systeemstands, beursstands op basis van truss systemen, modulaire beursstand systemen en beurswanden waren te bewonderen op deze beurs.

Veel van deze beursstands waren duidelijk gericht op bestaande klanten en relaties. Veel beursstands dus met uitgebreide zitjes en (semi) afgesloten bespreekruimten. En ja, als je relaties wilt ontvangen dan wil je die natuurlijk een goede kop koffie aan kunnen bieden.

Oude en lauwe koffie op uw beursstand kan echt niet meer

De tijd dat relaties en klanten een kop koffie uit een pot of, nog erger, een thermoskan werd aangeboden ligt gelukkig ver achter ons. De koffiecultuur in Nederland is behoorlijk veranderd de afgelopen jaren. Koffie lijkt steeds meer een “lifestyle” te worden met veel aandacht voor de “beleving” van het koffiedrinken. Het is dus zeker een goed idee om ook op uw beursstand uw relaties en klanten te verwennen met een écht lekkere koffie, espresso of cappuccino.

Ook de mensen van Hunter Douglas die met een beursstand vertegenwoordigt waren op de Bouwbeurs hadden dit goed begrepen. Zij hadden een z.g. Barista ingehuurd die met een prachtige espressomachine voor hun klanten de heerlijkste espresso’s en cappuccino’s bereidde. En reken maar dat dit door hun klanten werd gewaardeerd!

Of u op uw beursstand koffie wilt serveren zal een beetje afhangen van uw beursdoelstellingen en ook van de grootte van uw beursstand. Als uw stand het toelaat en u zich tevens (ook) richt op bestaande relaties en klanten, zorg dan op zijn minst voor een echt lekkere koffie of cappuccino. U kunt hiervoor, bijvoorbeeld via het beurshandboek bij één van de aangesloten leveranciers van de beurs, een volautomatische espressomachine inhuren. Daarmee moet een goede koffie zeker lukken.

barista beursstand

Een Barista op uw beursstand

Een cappuccino zal echter al een stuk lastiger worden. Wilt u uw klanten en relaties op uw beursstand daarom echt verwennen, dan is in het inhuren van een Barista zeker een goed idee. Zo’n Barista zorgt niet alleen voor een heerlijke koffie, espresso of cappuccino, maar geeft ook extra sfeer en uitstraling aan uw beursstand. Zeker voor de wat grotere beursstands echt een aanrader dus.

Overweegt u een Barista op uw stand, Google dan op bijvoorbeeld “Barista beursstand” of kijk op www.donbarista.nl voor meer informatie.

Michel Rijnberg

www.expodisplayservice.nl

One thought on “Een Barista op uw beursstand

  1. Een barista op de stand is echt een trekker. Het is smeermiddel tussen de verkoper en de bezoeker. Een goede barista weet ook klanten op te vangen als de verkopers even niet beschikbaar zijn. Wij maken altijd gebruik van Espresso kitchen op de beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *