Tegeltjeswaarheid voor beursdeelname

beursdeelname
Tegeltjeswaarheid voor beursdeelname
4.8 (96.67%) 6 votes

Na drie jaar is zijn perceel er weer klaar voor; de boer kan er eindelijk weer aardappels op telen. Net voor de winter begint, bemest hij het stuk land. En paar maanden later, wanneer het voorjaar begint, maakt hij de grond vlak. Ondertussen laat hij de poot voorkiemen. Met de tijd onderhoudt de boer zijn akker zoals het hoort. Regelmatig is hij op het land en kijkt hij over zijn akker uit. Hij kijkt bezorgd. Iets klopt er niet. Er groeit maar geen loof boven de grond. Waar normaal allang planten hadden moeten opkomen, gebeurt er nu niets. Hij stapt het land op en begint te graven. Niets! Er zit helemaal niets in de grond. De boer is vergeten de pootaardappels te planten. ..

Zaaien, onderhouden en oogsten. Elke boer weet dat deze activiteiten niet los van elkaar te zien zijn. De oogst valt (zwaar) tegen als hij steken laat vallen bij het zaaien of onderhouden van zijn gewassen. Voor een boer is deze eeuwenoude cyclus het beproefde recept voor een goed resultaat op zijn inspanningen.

Recept voor beursdeelname

Vergelijk het recept van de boer nu eens met het recept voor beursdeelname? Houdt u zich daaraan als u aan een beurs meedoet? Hoe zit het met uw zaaien vóór aanvang van de beurs? Hoor ik het goed? “U heeft uw beursdeelname nergens van te voren aangekondigd, zegt u? U heeft geen klanten en potentiële klanten uitgenodigd, want dat doet de organisator toch, zegt u? En dat terwijl u zelf toch echt een nieuw product wilt lanceren?” Ik zie u al staan, net als de boer, uitkijkend over uw akker – de beursstand. U kijkt bezorgd, want de beursstand oogt leeg!

Wie zaait, zal oogsten?

Wie zaait, zal oogsten? Niet dus! Eerst onderhouden nog! Hoe zit het met uw onderhoud? Met welke boodschap voedt u uw aanplant? Hoe voert en leidt u gesprekken met uw standbezoekers? Opdat wat u gezaaid heeft, ook groeit en oogstklaar wordt.
En dan de oogst. Keurig volgens recept zaaien en onderhouden, betekent nog niet dat de oogst automatisch binnen is. Beslist niet, oogsten is een vak apart. Oogsten heeft ondermeer te maken met timing en met de instrumenten die je ervoor hebt. Uw standbemanning is misschien wel uw belangrijkste gereedschap voor de oogst. Opvallend genoeg zie je velen van hen op de beursvloer bij elk contact meteen doorschieten naar het oogsten. Ze hebben nog geen behoefte gezaaid, nog geen relatie geschapen of ze schieten al door naar het aanprijzen van hun product.

Wie oogsten wil, moet eerst zaaien én onderhouden. Tegeltjeswaarheid voor succesvolle beursdeelname.

Ton Willemse
www.beurstotaaltraining.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *