Vergroot uw bereik met een beursstand video

videoreporter beursstand
Vergroot uw bereik met een beursstand video
Rate this post

Uw vakbeurs is in uw branche groot nieuws. Maak daar gebruik van! Produceer op de eerste beursdag een nieuwsitem. U brengt uw vakgenoten op de hoogte van wat zich op de beursvloer afspeelt. U kunt dat doen met een blog, een twitterbericht, een nieuwsbrief, maar het meeste impact heeft u met een kort, enigszins journalistiek filmpje.

U heeft een frisse stand en enthousiast standpersoneel, u heeft overal aan gedacht. Nu moet u er nog voor zorgen dat iedereen weet dat u er staat. Al uw branchegenoten willen de beurs bezoeken, zij willen niks missen en zij zijn nieuwsgierig. Daarvan kunt u gebruik maken. U biedt het antwoord op hun vragen: “Hoe is de opzet van de beurs dit jaar? Is het de moeite waard om de beurs te bezoeken? Wie zijn er allemaal bij? Zijn er nog noviteiten of andere nieuwtjes?” Indien u een interessant verhaal biedt, zal niemand het storend vinden als u direct duidelijk maakt dat men uw stand niet mag overslaan.

Laat een filmpje maken van uw beursdeelname

U kunt elk medium aangrijpen om verslag te doen. U kunt tweetjes versturen vanaf de beursvloer. U kunt een verslagje schrijven en dat mailen aan on-line nieuwsbrieven in uw branche. U kunt een nieuwsbrief versturen aan uw eigen relaties. Het meest beeldende medium is echter video. In een kort filmpje kunt u de beursvloer letterlijk in beeld brengen. U bepaalt de inhoud van de berichtgeving. Uiteraard brengt u uw eigen stand in beeld. Beursbezoekers laat u voor de camera vertellen wat zij van de beurs vinden.

Voorwaarden voor een geslaagde actie

Het belangrijkste is de oplevering van het eindresultaat. Het filmpje moet uiterlijk aan het einde van de middag op de eerste beursdag gemonteerd zijn. Het is namelijk de bedoeling dat iedereen het filmpje kan bekijken op de ochtend van de tweede beursdag. Daarvoor moet u het filmpje dus nog op de eerste beursdag delen met vakjournalisten en met iedereen die u kan helpen met de verspreiding ervan. Plaats het filmpje op Youtube, iedereen kan het filmpje dan gemakkelijk bekijken op iPad, iPhone of computer en je houdt direct bij hoeveel kijkers je bereikt. Bovendien worden filmpjes op Youtube goed gevonden op Google. Zorg ervoor dat het filmpje hoogstens 2 minuten duurt. Hoe relevanter de inhoud (lees: hoe minder reclame), des te makkelijker wordt het om de beursorganisator en vakjournalisten het filmpje te laten verspreiden. Kondig uw videoverslag vooraf aan. Geef aan bij de beursorganisator dat u van plan bent om een filmpje op te leveren aan het einde van de beursdag. De beursorganisator heeft vrijwel nooit een filmpje klaar aan het einde van de eerste beursdag. De organisator zal begrijpen dat een goed filmpje twijfelaars in beweging kan krijgen om de beurs te komen bezoeken. Indien het filmpje de totale beurs goed weergeeft en niet te veel een reclameverhaal is, dan zal de organisator vaak bereid zijn om het filmpje aan het bezoekersbestand te mailen.

 

 Tips voor meer bereik rondom uw beursdeelname

1. Vergroot het bereik rond je beursdeelname door een videoreportage/nieuwsitem te maken van de eerste beursdag
2. Maak de opnames op de ochtend van de eerste beursdag, verstuur het gemonteerde filmpje aan het einde van de eerste beursdag
3. Zorg voor een journalistieke, relevante inhoud, maak er geen reclameverhaal van
4. Gebruik Youtube als platform, iedereen kan het filmpje dan gemakkelijk bekijken op iPad, iPhone of computer; bovendien worden
filmpjes   op Youtube goed gevonden op Google
5. Vraag vakjournalisten en de beursorganisator om het filmpje te verspreiden
6. Plaats het filmpje op uw eigen website
7. Laat het filmpje produceren door een gespecialiseerde partij

Erik Peekel
www.beursacteurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *